Please configure your Webix Feed Generator.

Sådan optager du et forbrugslån

Et forbrugslån kan være den rigtige løsning for dig, hvis du ønsker at foretage en mindre eller større investering i et projekt eller en ting. Der kan være mange grunde, og lige så mange grunde der er til, at du har lyst til at holde det privat, lige så mange gode grunde er der til, at optage et forbrugslån uden om din bank. På den måde undgår du at blive udfrittet om din motivation for at ville låne, og at beslutningstageren er din bankrådgiver, der bestemmer, om du får lov til at udleve dine drømme eller ej.

Herunder kan du se en kort guide til, hvordan du let og hurtigt optager et forbrugslån:

  1. Undersøg markedet: Når du har besluttet dig for at optage et forbrugslån, er det første skridt at undersøge markedet. Der er et hav af udbydere af forbrugslån, og det kan derfor være en god idé at overskue, hvilke betingelser, der følger med hvilke lån. Find gerne en sammenligningsside, så du bedre kan overskue de mange muligheder et enkelt sted og på en gang.
  2. Ansøgning: Når du har fundet frem til et lån, du ønsker at tage, skal du typisk udfylde en ansøgning. Oplysningerne der kræves kan være forskellige, men som oftest er det dine personlige oplysninger som navn, adresse, mail osv. Du skal typisk også oplyse, om du er registreret i RKI som dårlig betaler. Dette er grund til afslag.
  3. Send ansøgning: Når ansøgningen er udfyldt skal den sendes til udbyderen. Herefter er det om at vente på besked om godkendelse.
  4. Godkendelse: Når du får svar på, at din ansøgning er blevet godkendt, vil udbyderen tilbyde et eller flere lån, du kan vælge mellem, og du kan vælge mellem et eller flere lån.
  5. Valg af lån: Du vælger et eller flere lån, der er relevant for dig, bliver dette sendt afsted, og du modtager en bekræftelse fra udbyderen.
  6. Underskriv lånekontrakt: Herefte skal du underskrive lånekontrakten. Læs betingelserne godt igennem. Det er tilladt at bruge tid på dette og stille lige så mange spørgsmål, som du har lyst til. Grundlæggende er det vigtigt, at du forstår, hvad lånekontrakten indebærer.
  7. Udbetaling af lån: Når lånekontrakten er blevet underskrevet (ikke nødvendigvis ikke bogstavelig forstand – oftest via NemID), vil du kort efter kunne se pengene på din konto.

Dette er et meget typisk forløb for et forbrugslån. Der kan være små variationer undervejs, men hele forløbet tager typisk et par dage.

Vælg stjerner