Please configure your Webix Feed Generator.

Sådan sparer du penge ved at lave din egen håndsprit

Hvis du er som de fleste mennesker, er du opmærksom på, at det at holde dine hænder rene for hjælpe med at forhindre COVID-19. Når der ikke er sæbe og vand til rådighed, kan du stadig vaske dine hænder ved at have håndsprit med dig. Sprøjt et par dråber på dine hænder, uanset hvor du og det hjælper med at fjerne bakterierne.

Det kan dog være en dyr affære at købe små flasker med håndsprit. Derfor har vi samlet denne guide til, hvordan du nemt og billigt laver din egen håndsprit.

Sådan laver du din egen håndsprit

Den aktive ingrediens i håndsprit er alkohol, som skal indeholde mindst 60% for at være et effektivt desinfektionsmiddel. Du kan med fordel vælge isopropylalkohol eller ethanol til opskriften, da de har et højt indhold af alkohol. Hvis du i stedet bruger et produkt, der indeholder en lavere procentdel af alkohol (f.eks. 70% alkohol), skal du således øge mængden af ​​alkohol i opskriften, ellers bliver den ikke så effektiv.

Formålet med aloe gel er at beskytte hænderne mod alkoholens tørrende virkninger. Dybest set er det et fugtighedsbevarende middel. Dette betyder, at det hjælper med at låse fugt ind. Andre fugtighedsbevarende midler, der kunne anvendes i stedet for aloe, indbefatter glycerol eller håndcreme.

Ud over at tilføje duft til din håndrensemiddel kan essentielle olier, også hjælpe med at beskytte dig mod bakterier. For eksempel har timian og en fed olie en antimikrobiel egenskab. Hvis du således bruger disse olier, skal du kun bruge en dråbe eller to, da olier har tendens til at være meget kraftige og kan hurtigt irritere din hud. Andre olier, såsom lavendel eller kamille, kan hjælpe med at berolige din hud. Teatree olie er antimikrobiel. Et par dråber kan tilføjes til din hjemmelavede håndsprit, men det er vigtigt at bemærke, at mange mennesker er følsomme over for denne olie, selv når den er fortyndet.

Star med at have spritalkohol, aloe vera gel og essentielle olier (hvis det ønskes) klar og målt op inden du starter. Derefter blandes ingredienserne sammen og ved hjælp af en tragt kan de hældes i en lille flasker eller beholder. Skru pumpen tilbage på din flaske og du er færdig. Du kan med fordel sætte blandingen i køleskabet inden brug, så der skabes en kølende fornemmelse.

Vil du hellere købe færdig håndsprit, men samtidig spare penge på det? Køb mundbind og håndsprit via Viabill

Vælg stjerner